CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, September 17, 2008

MAJLIS PERKAHWINAN ANAK SAUDARAKU

ADIK BERADIK SAYA

Pada 23 hb Ogos yang lalu saya dan keluarga pergi lagi ke Johor. Kali ini ke rumah kakak saya di Muar dan di Segamat. Di Segamat ada kenduri kahwin anak kakak saya Rozdiah. Seronok dapat berkumpul semua ahli keluarga saya, tambahan lagi mak saya dah mempunyai ramai cucu dan cicitnya. Yelah umur dia pun dah mencecah 87 tahun. Panjangkan. Syukurlah kerana dia masih ada lagi tidaklah saya kesunyian. Ayah pula telah 18 tahun meninggalkan kami.

Gambar di atas adalah kami sekeluarga. Berdiri dari kiri kakak no 9 namanya Jamilah, kakak no 3 namanya Rozdiah, pengantin, saya dan kakak no 8 namanya Norbadiah. Duduk dari kiri kakak ipar namanya Norsham, kakak sulung namanya Siti Hajar, Bonda kesayangan kami Mariam dan kakak no 2 namanya Fauziah. Semua hadir pada hari itu, tetapi tiada dalam gambar ialah abang Afif, abang Darbi, kakak Apipah dan kakak Salbiah. Semua sekali adik-beradik saya 10 orang.
Gambar di bawah ini pula ialah kakak saya no 3, Rozdiah. Anak dialah yang kahwin ni, anak dia yang bongsu sekali. Lepasni tak ada majlis kahwin dah. Seronok jugak dapat datang sini. Bila ada kenduri macam ni barulah kami adik beradik dapat berjumpa dan bertanya khabar.Gambar di bawah ni adalah mak saya. Memang dia sudah uzur tapi masih boleh berjalan menggunakan tongkat. Hari ni dialah yang paling gembira kerana dapat berjumpa dengan semua anak cucu dan cicitnya.

Yang ini gambar Ina dan Intan di atas pelamin pada hari itu.
Selamat Pengantin Baru buat anaksaudaraku Nor dan Suaminya. Semoga di panjangkan jodoh dan cepat-cepat dapat cahaya mata. Bertambahlah ahli keluarga kita.

0 comments: